Zeugma Mozaik Müzesi: Gaziantep’te olup, dünyanın önemli müzeleri arasındadır. Roma ve Geç Antik Döneme ait mozaik, fresk, çeşme, sütun ve heykeller vardır.
Medusa Cam Eserler Müzesi: Eski Antep evlerinden birinin restoresi ile oluşan mekanda Eski Tunç Çağına, Roma dönemine ait bronz figürler, İslami döneme ait sikkeler, cam şişeler, bilezikler, kandiller, Roma döneminden kalma cam bardaklar ve kaplar sergilenmektedir.
Dülük Antik Kenti: Gaziantep’te bulunmakta olur Türkiye’nin hala yaşanılan en eski kentidir. Bakır Çağı’ndan kalma eserler, taş evler, mühür baskılar ve heykeller bulunmaktadır. Güneydoğu gezilecek yerler rotanıza dahil etmelisiniz.
Dara Harabeleri: Güneydoğu’nun Antik Efes’i olarak bilinen 10 bin yıllık Dara Harabeleri’nde Babil ve Pers imparatorluklarına ait tarihî kalıntılar bulunmaktadır.
Telkari: Mardin yöresine ait bir gümüş işleme sanatı olan ve bölgeye de adını veren telkârilerden alabilirsiniz. İlçedeki dükkanlardan hediyelik eşyalar bulacaksınız.
Midyat: Güneydoğu gezilecek yerler listesinin olmazsa olmazı ve dinlerin, dillerin buluşma noktası olarak kabul edilen Mardin ilçesidir. Köyleri, taş evleri, camileri, kiliseleri ve otelleri ile meşhurdur. Özellikle burada çekilen dizilerle meşhur olan Midyat, Gap turları ile Güneydoğu gezilecek yerler rotasında yer almaya başlamıştır.
Antakya Kalesi: İstanbul’daki surlardan sonra Türkiye’nin en uzun surlarına sahip olan kaledir. Büyük İskender döneminde yapılmıştır. 23.600 metre uzunluğundadır.
Cehennem Kayıkçısı: Mitolojide adı geçen kabartma bir insan portresidir. İmparator Antiochos zamanında Antakya’da birçok insanın ölümüne neden olan veba salgını sırasında yapılmıştır.
Saint Pierre Kilisesi: Antakya’da 13 metre derinliğinde, 9.5 metre genişliğinde ve 7 metre yüksekliğinde bir mağaradan oluşmaktadır. Hıristiyanlığın en eski kiliselerinden biri olarak kabul edilir. Gap gezileri sayesinde burayı da keşfedebilirsiniz.